Site logo

Aantal flexi-job vacatures in kleinhandel verdubbeld

Aantal flexi-job vacatures in kleinhandel verdubbeld

Flexijob werknemers

In het derde kwartaal van 2018 is het aantal flexi-job vacatures in de detailhandel verdubbeld ten opzichte van het kwartaal ervoor. “Een opvallende stijging”, zegt Hans Peeters van My Flexi-Job. “Meer dan de helft van die vacatures zijn jobs in bakkerijen en slagerijen. De andere helft bestaat onder andere uit vacatures voor supermarkten, kledingzaken, fietsenwinkels, kappers en delicatessenzaken.”

‘Wij zien inderdaad een opvallende stijging van vacatures vanuit de kleinhandel’ zegt Hans Peeters van My Flexi-Job. “In de maand augustus zagen we voor het eerst dat het aantal flexi-jobs die we aanbieden in de kleinhandel groter is dan het aantal flexi-jobs in de horeca.”

De stijging is opmerkelijk gezien het statuut nog relatief jong is in de detailhandel. Tot en met vorig jaar waren flexi-jobs alleen mogelijk in de horeca. Maar onder impuls van staatssecretaris voor Sociale Fraudebestrijding Philippe De Backer breidde de federale regering de flexi-jobs sinds 1 januari van dit jaar uit naar bakkers, slagers, kleinhandelaars, kappers en schoonheidssalons.

Volgens Peeters was er in het begin van het jaar nog heel wat onwetendheid en onduidelijkheid over de uitbreiding van het flexi-job statuut. “Wij kregen de afgelopen maanden dan ook heel wat vragen binnen van slagers, bakkers en supermarkten. Het gratis stappenplan dat wij aanbieden voor werkgevers werd de afgelopen maanden maar liefst 500 keer gedownload. Nu zie je dat de sector beter vertrouwd is met flexi-jobs en er steeds meer gebruik van maakt.”

Ook langs werknemers kant is de interesse voor flexi-jobs in de detailhandel groot. In het tweede kwartaal is het totaalaantal actieve flexi-jobbers gegroeid van 33.449 naar 41.370. Ook daar zit de groei hoofdzakelijk bij functies uitgeoefend in de detailhandel.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
;
We gebruiken cookies om onze website beter maken

Sign in

Sign Up

Forgot Password

Job Quick Search

Cart

Cart

MF Banner

Welkom bij My Flexi-Job, de n°1 in flexi-jobs in Vlaanderen, klik op de button hieronder om verder te gaan

Nieuwe website!

Onze website is onlangs volledig vernieuwt. Om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken dient u uw browser cache leeg te maken.

Hier vindt informatie over hoe dat moet op uw toestel.

Nog vragen?
Stuur gerust een mailtje naar info@myflexijob.be

MF Banner