Site logo

Hof vernietigt blijkluswet, niet flexi-jobs

hof vernietigt bijkluswet

Dankzij de bijkluswet kunnen zelfstandigen, werknemers, ambtenaren en gepensioneerden jaarlijks tot 6.340 euro bijverdienen met klusjes voor medeburgers of taken in het verenigingsleven, zonder op die vergoeding sociale bijdragen of belastingen te betalen. Ook inkomsten voor diensten die je levert via erkende deelplatformen (zoals bijvoorbeeld Deliveroo) vallen onder deze gunstige sociale en fiscale regeling. Het gaat voor alle duidelijkheid NIET om het stelsel van de flexi-jobs in de horeca en detailhandel.

Het Grondwettelijk Hof heeft beslist dat de bijkluswet het gelijkheidsbeginsel schendt, omdat personen die dezelfde activiteiten uitvoeren (bijvoorbeeld een burger die de tuin van zijn buurman onderhoudt en daarvoor vergoed wordt via de bijkluswet versus een zelfstandige met een tuinaanlegbedrijf) zonder voldoende verantwoording verschillend behandeld worden op het vlak van sociale bijdragen en belastingen. Dat leidt tot oneerlijke concurrentie ten aanzien van zelfstandigen en ondernemingen. De regeling blijft nog bestaan tot het einde van dit jaar. 

Aan het systeem van flexi-jobs verandert niets. Ook na 2021 kan je onbelast bijverdienen bij werkgevers in horeca en detailhandel. 

;
We gebruiken cookies om onze website beter maken

Sign in

Sign Up

Forgot Password

Job Quick Search

Cart

Cart

MF Banner

Welkom bij My Flexi-Job, de n°1 in flexi-jobs in Vlaanderen, klik op de button hieronder om verder te gaan

Nieuwe website!

Onze website is onlangs volledig vernieuwt. Om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken dient u uw browser cache leeg te maken.

Hier vindt informatie over hoe dat moet op uw toestel.

Nog vragen?
Stuur gerust een mailtje naar info@myflexijob.be

MF Banner