Site logo

My Flexi-Job in Jobat Magazine

In het nummer van 2 februari wijdde Jobat een volledig dossier aan flexi-jobs. Om te polsen naar de laatste stand van zaken in de horeca én de detailhandel kwamen ze aankloppen bij My Flexi-Job. Hieronder kun je het volledige artikel lezen.

My Flexi-Job in Jobat Magazine

In het nummer van 2 februari wijdde Jobat een volledig dossier aan flexi-jobs. Om te polsen naar de laatste stand van zaken in de horeca én de detailhandel kwamen ze aankloppen bij My Flexi-Job. Hieronder kun je het volledige artikel lezen.

Detailhandel maakt dankbaar gebruik van flexi-jobs

Wie minstens een 4/5de hoofdjob heeft, kon sinds 2015 via flexi-jobs al bijklussen in de horeca zonder daarop belastingen of sociale bijdragen te betalen. De werkgever betaalt een verlaagd tarief van 25% aan sociale bijdragen.

Intussen hebben al zo’n 29.000 mensen de weg naar de flexi-jobs gevonden. Sinds dit jaar werd het systeem uitgebreid naar de detailhandel en kunnen ook gepensioneerden in die sectoren onbelast bijklussen. Staatssecretaris voor Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer denkt dat het aantal gebruikers daardoor kan verdubbelen.

Bakkers
Bij bakkerij Tine in Hemiksem zijn ze alvast overtuigd. Door het uitvallen van een vaste medewerkster door ziekte zocht bakker Koert Mannaerts iemand om zijn echtgenote Tine in de winkel tijdelijk te helpen op zaterdagochtend. “Als bakker heb je de ene periode meer werk dan de andere”, zegt Mannaerts. “En soms valt er tijdens die drukke periodes iemand ziek of moeten studenten afzeggen door examens. Alles oplossen met vast personeel wordt dan wel heel moeilijk. Dankzij de uitbreiding van de flexi-jobs kunnen we op die cruciale momenten op een goeie manier extra personeel inschakelen”, getuigt hij. “Ik zag het ook niet zitten om voor enkele weken of maanden een nieuwe kracht op te leiden”, pikt zijn echtgenote in. “Dankzij de flexi-jobs lag de uitkomst voor de hand.”

Met dochter Kato hadden zij de geknipte persoon in huis. “Kato kent het reilen en zeilen. Voor haar is het een welgekomen bijverdienste en ondertussen helpt ze ons uit de nood. Het is werkelijk een win-win situatie”, zegt Tine. “Je ouders uit de nood helpen, is ergens normaal”, begint Kato. “Maar zelfs als dochter mocht ik voor deze regeling eigenlijk niet meehelpen in de bakkerij, zonder dat het niet-wettelijk was of zonder dat ik er zou op worden belast. Dat ik er nu nog een centje mee bijverdien, is natuurlijk mooi meegenomen.” “De eerste vacatures vanuit de detailhandel beginnen nu binnen te komen”, bevestigt Hans Peeters van My Flexi-Job “Maar we merken dat er momenteel vooral toch nog enorm veel vraag is naar informatie. Het statuut is voor iedereen nieuw en schept nog vele vragen. Wie komt er in aanmerking Hoeveel kost mij dat? Hoeveel mag ik bijverdienen?… Voor een antwoord op al deze vragen kunnen mensen op onze gespecialiseerde site terecht.”

Slagers
Naast info vinden geïnteresseerden er ook een aanbod van flexi-jobs over heel Vlaanderen. Werkgevers kunnen hun vacature online plaatsen. Zo plaatsten in de provincie Antwerpen recent onder meer verswinkels Atelier N° 11 in Berchem en Brandtfood in Hove al een vacature voor een flexi-job als verkoopbediende. “Het is nog te vroeg om bepaalde conclusies te trekken omtrent de respons en het succes. Maar een eerste opvallende vaststelling is dat het vooral om vacatures bij slagers gaat. Van de tien vacatures uit de detailhandel, zijn er vijf voor in een slagerswinkel. Ook bij bakkers begint het op gang te komen. Het zijn vooral zij die op bepaalde momenten, zeker in het weekend, extra hulp het best kunnen gebruiken. Voor kledingwinkels bijvoorbeeld is het aanbod veel minder”, weet Peeters. “We zijn alleszins overtuigd dat het potentieel zeker nog groter is”, zegt hij. Intussen doen al meer dan 500 horecazaken en handelszaken een beroep op My Flexi-Job en is een netwerk van meer dan 10.000 flexi-jobbers uitgebouwd (Bron: Jobat, 2 februari 2018) 

;
We gebruiken cookies om onze website beter maken

Sign in

Sign Up

Forgot Password

Job Quick Search

Cart

Cart

MF Banner

Welkom bij My Flexi-Job, de n°1 in flexi-jobs in Vlaanderen, klik op de button hieronder om verder te gaan

Nieuwe website!

Onze website is onlangs volledig vernieuwt. Om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken dient u uw browser cache leeg te maken.

Hier vindt informatie over hoe dat moet op uw toestel.

Nog vragen?
Stuur gerust een mailtje naar info@myflexijob.be

MF Banner