Site logo

Open VLD wil flexijobs voor werklozen

Open VLD wil flexijobs voor werklozen

(Bron: VRT Nieuws)

Open VLD gaat een wetsvoorstelindienen dat ook werkzoekenden moet toelaten om te flexi-jobben. Volgens kamerlid Egbert Lachaert is een meerderheid in het parlement te vinden voor het
voorstel.
    

“De bedoeling is dat we dat voor een periode van 6 maanden zouden toelaten voor iedereen die een werkloosheidsuitkering heeft. Je kan die kennis en ervaring dan gebruiken om te solliciteren op de arbeidsmarkt”, zegt initiatiefnemer Egbert Lachaert (Open VLD). 

Gevraagd naar of dit dan geen bedreiging is voor de huidige flexi-jobbers antoword Lachaert:  “Er is nog geen enkel bewijs dat daardoor reguliere jobs verdwijnen van de arbeidsmarkt”. “We moeten beseffen dat we in een periode zitten van krapte op de arbeidsmarkt. Bij sommige jobs vindt men gewoon onvoldoende kandidaten.” Bovendien wil Open VLD het systeem “beperken in de tijd”: “het wordt dus geen blijvend systeem, maar een opstap naar een job.”

Nog volgens Lachaert is een meerderheid in het parlement te vinden voor het voorstel. “Bijna alle partijen waren bij eerdere debatten positief over een systeem waarbij werklozen toegang zouden krijgen tot flexi-jobs.” Daarvoor kijkt hij bijvoorbeeld ook naar SP.A en Groen. Opvallend, want Groen wilde de flexi-jobs eerder gewoon “schrappen“.

(Bron VRT Nieuws. Lees het volledige artikel hier.)

;
We gebruiken cookies om onze website beter maken

Sign in

Sign Up

Forgot Password

Job Quick Search

Cart

Cart

MF Banner

Welkom bij My Flexi-Job, de n°1 in flexi-jobs in Vlaanderen, klik op de button hieronder om verder te gaan

Nieuwe website!

Onze website is onlangs volledig vernieuwt. Om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken dient u uw browser cache leeg te maken.

Hier vindt informatie over hoe dat moet op uw toestel.

Nog vragen?
Stuur gerust een mailtje naar info@myflexijob.be

MF Banner